Regler

Crescent Solitaire

Crescent Solitaire är också känd som Chinese Solitaire spelas med två standarddäck. 8 kort - Ess och kungar - läggs ut i två rader i mitten av spelplanen. Resten av korten är slumpmässigt fördelade i 16 högar arrangerade runt den centrala högen i en halvmåneformad båge. Därför patiensen och fick sitt ursprungliga namn.

Regler

Målet med spelet är att flytta alla kort från högarna till centrala cellerna . Kort läggs till Kings i fallande ordning och till ess i stigande ordning. Som ett resultat måste de mellersta raderna byta ut sina platser.

Du kan sätta ett kort med samma färg per enhet av större värde eller per enhet med mindre värde. Du kan inte lägga ett kort i en tom cell. Endast ett kort i taget kan flyttas.

Toppkort i högar kan flyttas inte bara till mitten utan också till andra högar. I detta fall kan ordningen ändras i valfri riktning, men endast med en position. Det vill säga på 10 kan du bara sätta 9 eller Jack. I detta fall måste kortens kostym matcha. Korten flyttas inte automatiskt till mitten. Du måste övervaka de släppta korten och stapla dem själv.

Framgång i det här spelet beror på spelarens skicklighet, din uppmärksamhet och förmågan att tänka över rörelser. Minnet är också viktigt. Ibland är det nödvändigt att bygga komplexa kombinationer av drag som öppnar och stänger kort i högar för att komma till botten. Det är viktigt att alltid komma ihåg var du ska sätta kortet för att fortsätta spelet.

Gå igenom alla alternativen i patiensen och först sedan blanda korten. Om du har två identiska kort, och du inte kan bestämma vilket som ska flyttas, höjer du var och en av dem och ser vilket alternativ som är mest fördelaktigt för dig.

Försök att inte stapla för många kort i en hög i en halvmåne, särskilt växlande grupper i stigande och fallande ordning. Det kommer att vara svårt för dig att sortera dem eftersom de inte flyttas i grupper utan bara en efter en.