Regler

KUNGEN PATIENS

Huvudfunktionen i KUNGEN PATIENS (Freecell Solitaire), som skiljer det från de flesta andra patiensspel, är att alla kort från början är öppna för spelaren, och han har en fullständig bild av spelplanen. På grund av detta minskar påverkan av lyckan på resultatet i spelet.

Regler

Oavsett nivå, i början av spelet, är alla kort lagda i 8 ungefär lika kolumner. Den övre raden är reserverad: den högra halvan för de insamlade sekvenserna från ess till kung ("hemmacell"), vänster under korten tillfälligt tas bort från spelplanen ("Freecell").

Kort kan flyttas i kolumner, korrelerar i minskad ålderstid och alternerande kostymer. Störande kort kan flyttas till tomma celler. Målet med spelet är att överföra alla kort till "hemmacellen".

Den största svårigheten är att du inte alltid kan flytta kort. Du kan flytta så många kort som det finns tomma celler, inklusive fria och de som är fria på spelplanen (men inte mindre än ett). Om alla celler inte är tomma kan du flytta 1 kort, om 3 tomma celler är fria, då maximalt 4 kort.

Varje tom cell är endast för ett kort, till skillnad från tomma celler på spelplanen och "hemcell" -kort kan inte läggas till dem av senioritet.

Alla kort är öppna från början. Det är vettigt att studera dem i förväg för att göra en plan. Försök att tänka några drag framåt. Först och främst bör du flytta essen till "hemcellen". Använd tomma celler klokt. Flytta inte några kort dit. Dessa kort är inte lätt att ta bort. Kungar och andra höga kort kan endast returneras till spelplanen efter att cellerna är fria. Det är viktigt att rensa minst en kolumn så snabbt som möjligt. Gör inte alltid uppenbara drag. Höga kort behöver inte tas omedelbart till "hemcellen" för att flytta lägre kort i andra kostymer.