Regler

Spindelharpan 123 (svåra patienser)

Spindelharpan 123 (svåra patienser) (Spider Solitaire 4) kostymer anses vara det mest populära och beroendeframkallande patiensspelet. Du kan spela den här versionen med fyra kostymer, vilket är mycket svårt. Allt du behöver är ett gott minne och logiskt tänkande.

Vid första anblicken verkar det här spännande spelet för komplicerat. Men när du behärskar denna patiens, kommer du att se att det faktiskt är lättare än du trodde.

Regler

Spider Solitaire 4-dräkter använder två fulla däck (104 kort) på fyra kostymer, spader, klubbar, hjärtan och diamanter. Alla drag utförs på tio högar. Det översta kortet i varje hög är ett spelkort. Kort kan placeras på varandra från King till Ace. Kung kan inte läggas på ess.

104 kort blandas noggrant och 54 av dem delas ut i 10 kolumner, 44 - stängda med framsidan nedåt, och 10 ett i varje kolumn uppåt. Målet med spelet är att sätta alla korten efter färg och rang i åtta kolumner.

Du måste samla flera kortlekar i högar från kung till ess . Kort i högar kan bytas i fallande ordning. Om det inte finns några alternativ kvar att flytta måste du klicka på bunten med ytterligare kort för att utöka antalet reservkort.

Efter att korten har delats, undersök noggrant 10 öppna kort och fundera över möjliga drag. Efter att ha övervägt alternativen och valt det bästa kan du börja spela.

I skiftprocessen, försök att kombinera kort i samma färg och se till att det inte finns några alternativ fortsätter att spela med olika kostymer.

Försök alltid att helt frigöra kolumnen genom att flytta kort till andra, använd utrymmet för delvis sammansatta "kungliga" sekvenser (dvs. grupper: King, Queen, Jack, etc.).

Det är bättre att samla en fullständig sekvens än flera partiella.

Använd inte däcket förrän du är säker på att det inte finns fler alternativ för kombinationer i kolumnerna.

När alla 104 kort har spelats till grunden som åtta separata King to Ace-sekvenser vinner spelet.