Regler

Spindelharpan

Spindelharpan av denna variation av Spider Solitaire , och det finns många av dem, anser att detta spel är kung av patiensspel. Reglerna för andra patiensspel ger nästan inte en sådan sällsynt möjlighet på grund av skicklighet och förmågan att övervinna misslyckade kombinationer av kort. I Spider Solitaire One Suit används två fulla däck (104 kort) av samma färg.

Regler Spindelharpan

Korten som ursprungligen delades ut av datorn på spelbordet är arrangerade i tio kolumner. Alla 104 kort är staplade och ligger med framsidan nedåt, med bara de översta korten vända uppåt. När du plockar upp det översta kortet från högen för att flytta det till en annan plats kan du vända följande kort.

Omfördela korten mellan pålarna enligt principen: det lägre kortet läggs på det högre, det vill säga 3 kan läggas på 2, Queen on King, esset på 2. Gratis celler kan användas för att lagra andra kort eller staplade högar. Om du har samlat en hel rad från King till Ace, flytta denna stack till den översta raden, där hela den beställda stacken kommer att presenteras som ett ess. Om det inte finns fler alternativ för att växla, använd resten av däcket som ligger längst upp till vänster.

Målet med Spindelharpan

Målet med Spindelharpan är att analysera alla tio högar i ordning från King till Ace och lägga dem i de åtta övre cellerna.

Fallande sekvenser av samma färg från King till Ace tas bort från spelplanen. Du kan lägga ett kort på en enhet med lägre värde utan att ta hänsyn till kostym, tillsammans med korten som ligger på den. Den fallande sekvensen av kort i samma färg kan dras. Du kan lägga till valfritt kort i en tom cell. Om du klickar på däcket lägger du ut ytterligare en rad med kort. Om åtminstone en spelplats är gratis kan du inte lägga upp en ny rad med kort.

Målet med spelet är att samla hela kostymen med tretton kort i stigande ordning från ess till kung. Om spelet på den ursprungligen vanliga layouten har nått en impasse, dela ytterligare tio kort, ett för varje hög. Fortsätt att göra samma sak, delat ut en ny rad med tio kort. Varje tom plats i högen måste fyllas innan en ny rad med tio kort delas ut.