Regler

Algerian Solitaire

Algerian Solitaire även känd som Algerian Patience är det överlägset ett av de mest populära patienserna i världen. Detta mycket intressanta, men utmanande spel är en variant av Classic Solitaire.

Regler

På spelbordet finns det två kortlekar. Till höger finns det två grupper av stiftelser. Under dem finns det två grupper av spelhögar.

På vänster grund kan du sätta kort för att bygga upp högar med kort efter färg från ess till kung osv.

På höger grunder kan du samla kort från kung till ess i samma färg i fallande ordning (den första är kung, den andra är drottning och så vidare till ess som kommer att vara den sista).

För att vinna måste spelaren samla 8 grundvalar, 1 för varje färg från ess till kung och från kung till ess. Sannolikheten för att lägga till patiens är ganska låg eftersom spelet spelas i ett dubbeldäck.

I den första gruppen spelhögar (överst) kan du sätta ett kort med samma färg med högre eller lägre värde än det här kortet. På 3 diamanter kan du till exempel sätta antingen 4 eller 2 diamanter. Samtidigt kan du lägga valfritt kort på en tom hög. Du kan bara dra de översta korten.

I den andra gruppen med högar (botten) kan kort av valfri färg och valfritt värde tas ett i taget. Klicka på däcket för att få nästa kort. Dubbelklicka på kortet för att skicka det till sin plats. Dubbelklicka eller högerklicka på spelplanen för att skicka alla möjliga kort till deras platser.

Du kan lägga ett kort av samma färg på en enhet med högre värde eller på en enhet med lägre värde på ett kort. Du kan placera valfritt kort på en tom cell. Du kan bara dra det översta kortet.

Ta en paus och spela onlinespel som utvecklar ditt logiska tänkande och fantasi. Koppla av och ha kul.