Regler

De Fyrtio Rövarna Patiens

De Fyrtio Rövarna Patiens är en av variationerna i kortspaliten som har en hög komplexitet. Huvuduppgiften i det här spelet är att ta bort alla kort från spelplanen till de 8 grunden.

Regler

Solitaire spelas i två standarddäck. Var och en av dem innehåller 52 kort. Efter blandning delas 40 kort på spelplanen i 10 kolumner med 4 kort vardera. De är vända upp, men bara korten i den nedre raden känns igen som spelkort. Resten av dem kommer att spelas när de blir tillgängliga.

Reglerna är mycket enkla. Du får bara flytta kort en efter en. När du flyttar ett kort måste det placeras i fallande ordning och samma färg.

Tomma kolumner låter dig packa om fler kort tillsammans och frigöra ett kort eller en kolumn under processen.

Ett kort kan bara läggas till i en kolumn om det är en rang lägre och samma färg som kortet som spelas på. Du bör börja från ess och gradvis nå upp till King

Det är tillåtet att lägga ut alla kort som kan flyttas till den tomma kolumnen.

Det finns ett lager med de återstående korten avsatta i en enda medsidan nedåt. Men du kan komma åt det bara om det inte finns några möjliga drag, eftersom du bara kan vända reservkorten en gång per spel. Spelet är mycket mer komplicerat än de flesta patiensspel, du kan inte växla färger, flytta flera kort samtidigt eller använda bunten upprepade gånger.

En spelare vinner fyrtio tjuvar om alla åtta stiftelserna är helt byggda från ess till kung.

Som du kan se anses Solitaire Forty Thieves vara en av de svåraste solitairerna, vilket gör det till ett utmärkt logiskt spel. Du måste koncentrera dig, planera ditt spel och visa tålamod, men resultatet är värt det. Solitaire tränar perfekt koncentration och analytiska förmågor.